Tarihçe

Okulumuz Cumhuriyetimizin ilk öğretmenlerinden Sayın Fatma TEKİNER tarafından Makine Yüksek Mühendisi olan oğlu merhum Güngör TEKİNER anısına yaptırılmış ve Milli Eğtim Bakanlığı'na devredilmiş. Mülkiyeti İl Özel İdare Müdürlüğü'ne devredilmiş olan okulumuz 1989-1990 eğitim-öğretim yılında 7.Cumhurbaşkanımız Kenan EVREN tarafından törenle açılmıştır.

İlk başlarda tekli öğretim veren okulumuz mevcudun giderek artması üzerine aynı yıl ikili eğitime geçmiş ve 1990-1991 eğitim-öğretim yılından itibaren ilköğretime dönüştürülerek ikinci kademe ve anasınıfı eğitimi vermeye başlamıştır. 2002 yılında okulumuz bahçesinde ek bina yapılmaya başlanmış, 2002-2003 eğitim-öğretim yılından itibaren eski binanın yıkımıyla birlikte eğitime devam etmiştir.

2010-2011 eğitim ve öğretim yılından itibaren okulumuzda branş derslik uygulaması başlamış olup 39 derslikte eğitim-öğretim faaliyetleri devam etmektedir.Bunun yanında okulumuzda 1 kütüphane,1 çok amaçlı salon, 1 öğretmenler odası, 1 müdür odası, 3 müdür yardımcısı odası, 1 Rehberlik Odası, 1 kantin, 1 arşiv ve 1 anaokulu bina bölümü mevcuttur. Öğrenci mevcudu 1360 olup 74 öğretmen kadrosu,  5 hizmetlisi, 1 memuru bulunmaktadır. Okulumuzda kuruluşundan bu yana hizmet eden müdürler sırasıyla ; Şevket SÖNMEZ, Gönül ÇEBİ, Sebahattin ALTUN, Asım AYKAÇ , Sadık BOSTANCI ,Ergin ÖZTÜRK ve şu anda görevini yapmakta olan Sadık BOSTANCI´dır.

GÜNGÖR TEKİNER HAKKINDA;

Mekteb-i Mülkiye Kurtuluş Savaşı gazilerinden Yüzbaşı merhum Nail Bey ile Öğretmen Fatma Hanımın ilk çocukları olarak Kırklareli´nde 9 Mayıs 1934 günü dünyaya geldi. İlköğrenimini Kırklareli, Tevfik Fikret okulunda, ortaöğrenimini ise Pertevniyal Lisesinde tamamladı. 1950 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesinden 1955yılında mezun oldu. Arkasından yedek subay olarak askerlik ödevini tamamladı. Daha sonra iş yaşamına atıldı. Teknik ve inşaat konularında çeşitli şirketler kurarak önemli atılımlarda bulundu. O, kendini halkın hizmetine adamıştı... Atatürkçü düşünce ve dünya görüşünün ödün vermez ateşli savunucusuydu. Bu arada sanat ve edebiyatla da ilgilendi... Yayımlanmamış çok sayıda şiir ve öyküleri bulunuyor. En verimli çağında 8 Ağustos 1982 yılında henüz 48 yaşındayken aramızdan ayrılmıştır.

03.01.2013 4910

30-12-202130-12-202130-12-2021